Srbija odigrala 100. utakmicu i izgubila od Francuske

Prijateljska utakmica

Srbija odigrala 100. utakmicu i izgubila od Francuske

Edmir Škorić

Srbija je odigrala večeras jubilarnu 100. utakmicu od svog osamostaljenja (od 2006. godine), te je poražena od Francuske s 2:1.

Srbijanski mediji pišu kako je "sreća što Francuzi nisu igrali do kraja kao u prvih 30 minuta", jer bi, navode, u tom slučaju doživjeli težak poraz Orlovi.

Riječ je o prijateljskoj utakmici, a Srbija je poražena s 2:1. Prvi je gol postigao Matuidi na ubačaj Sagne, a isti igrač je i u 25. minuti pogodio sjajno volejom sa 18 metara.

Prethodno je Rajković spašavao Srbiju sjajnim odbranama. Jedini gol za Orlove postigao je Aleksandar Mitrović u 39. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sve u svemu, Srbija može da bude zadovoljna što nije doživjela teži poraz na svom jubileju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.