Srbija ostala na samo jednom predstavniku u Evropskoj ligi
Foto: EPA

Zvezda prošla, ostali ispali

Srbija ostala na samo jednom predstavniku u Evropskoj ligi

Srbijanski klubovi se nisu proslavili u 1. pretkolu Evropske lige.

Jedini tim koji ima razloga za zadovoljstvo je Crvena zvezda, koja je "preživjela" prvo pretkolo, dok su se Vojvodina i Mladost iz Lučana već na startu oprostili od ovog takmičenja.

Crvena zvezda je, ruku na srce, bila i daleko najveći favorit za plasman dalje jer je igrala protiv malteške Floriane. Nakon što je beogradski klub u prvoj utakmici slavio sa 3:0, večeras je na Malti neočekivano remizirao (3:3) ali se ipak plasirao u drugo pretkolo gdje će igrati sa kazahstanskim Pavlodarom.

Vojvodina je večeras poražena u Slovačkoj od Ružomberoka rezultatom 2:0 i tako završila svoj evropski put za ovu sezonu. Novosađani su u prvom meču slavili sa 2:1, ali Slovaci sa ukupnih 3:2 idu dalje i igrat će protiv Branna iz Norveške.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći srbijanski predstavnik Mladost iz Lučana je glatko eliminisana od Inter Bakua, koji je u dvomeču bio bolji sa ukupnih 5:0. Nakon 3:0 u prvoj utakmici odigranoj u Srbiji, tim iz Azerbejdžana je večeras slavio sa 2:0 čime je potvrdio da je u ovom trenutku bolja ekipa. Inter će u narednom kolu igrati protiv Fole iz Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi