Srbija rutinski, trijumfi Albanije i Finske

Kvalifikacije za SP

Srbija rutinski, trijumfi Albanije i Finske

Edmir Škorić

Reprezentacija Srbije savladala je Moldaviju sa 3:0 u meču sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Izabranici Slavoljuba Muslina rutinski su došli do pobjede, a pogotke su postigli Gaćinović, Kolarov i Mitrović.

Ovom pobjedom Srbija je došla na prvo mjesto, obzirom da je Irska osvojila samo bod u gostima protiv Gruzije (1:1). Poveli su Irci golom Duffyja u četvrtoj minuti, ali je Qazaishvili u 34. pogodio za 1:1.

U grupi G Albanija je došla do važne pobjede protiv Lihtenštajna (2:0) i s 12 bodova nalaze se iza Španije i Italije koji imaju po 16 bodova i večeras igraju međusobni meč. Pobjedu Albaniji donio je Roshi u 54. minuti, a Agoli postavio konačnih 2:0 u 79. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Finska je s 1:0 savladala Island u meču grupe I, pa je zakomplikovala situaciju na vrhu, gdje su Hrvatska, Island, a prolaz traže i Ukrajina te Turska.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi