Veliki skandal u Srbiji: "Piksi je uzeo tolike pare, a igračima samo po 100.000 eura, to je sramota"

Pale su teške riječi

Veliki skandal u Srbiji: "Piksi je uzeo tolike pare, a igračima samo po 100.000 eura, to je sramota"

Admin Čaušević

Sjednica Izvršnog odbora FS Srbije nije mogla proteći bez teških riječi uz niz optužbi na račun selektora reprezentacije te zemlje Dragana Stojkovića kao i pojedinih čelnika. Bez dlake na jeziku bio je predsjendik Radnika iz Surdulice, Novica Tončev.


Prije sjednice Tončev je zatražio da se podnese izvještaj na osnovu čega je sastavljena lista putnika na Mundijal u Katar te visina troškova.

Prvi čovjek Radnika iz Surdulice je takođet tražio finansijske detalje vezane za nagrade članovima FSS, a kada je stigao na sjednicu počeo je s paljbom.

Tončev je iznio žestoke optužbe na računa Dragana Stojkovića za kojeg je rekao da je na ime premija uzeo 1.5 miliona eura, dok nije štedio ni presjednika Saveza Nenada Bjekovića koji je inače vršilac dužnosti.

Kako Tončev tvrdi Bjeković te direktori Joivan Šurbatović i Stevan Stojanović su dobili po 350.000 eura, dok je igračima pripalo "samo" po 100.000 eura.

"Ja nisam bio skoro godinu dana, samo glasačka mašina. Ovo je stvarno sramota, sve pare su potrošili. Nemam ništa protiv Piksija, ali Piksi je uzeo ogromne pare", rekao je Tončev za Telegraf te nastavio:

Oglasi

"Dika, Bjeka, Šurbatović, uzeli su više nego fudbaleri, više nego bilo ko. Danas smo imali dopunu one tačke dnevnog reda, tražio sam ostavku generalnog sekretara."

"Pitao sam ih lijepo, da li je tačno ono što čaršija i mediji pričaju, da su premije podeljene tako što je Dika Stojanović uzeo 340 hiljada eura, Šurbatović i Bjeković po 300, da su igrači uzeli po 100 hiljada, a Piksi milion i po? To sam samo pitao da li je tačno. Oni su šutili."

"Rekao sam Diki, Bjekoviću i Šurbatoviću, ako nisu uzeli po 300 hiljada da mi kažu, ja ću da im dopunim do 300 hiljada eura. Pred svima sam stao i to rekao. Samo su šutili kao zaliveni."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Poslije su rekli da ih to sleduje, da je takav pravilnik. Kakav je to pravilnik gdje vi uzimate po 300 hiljada, a igrači po 100 hiljada eura? Koji je to pravilnik. Regioni ništa nisu dobili, niko ništa drugi nije dobio, igramo na travi fudbal".

Inače, u Srbiji već dugo vrijeme tinja hladni rat između više struja pa tako još uvijek nije nije izabran novi predsjendik Saveza i nije poznato kada će i biti izabran.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Covjek istinu govori. Sto bi se sad taj fudbaler zalagao noge lomio za 100 hiljada a ovi u foteljama troduplo? Jes da se igra za drzavu i pare ne bi trebale biti motiv al kad se vec djele nagrade onda treba po zasluzi a ovi foteljasi sigurno nemaju nikakve ili malo
0 1
SamoSiroki
I ovo je neka budala
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi