U Srbiji se zbog jednog detalja ne mogu pomiriti sa ispadanjem sa Svjetskog prvenstva

Smatraju da su oštećeni, no sudija nije tako mislio

U Srbiji se zbog jednog detalja ne mogu pomiriti sa ispadanjem sa Svjetskog prvenstva

S. Mlaćo
U reprezentaciji Srbije ne mogu se pomiriti sa ispadanjem sa Svjetskog prvenstva, a zamjerke sada idu i na suđenje.

Srbija je zaista loše igrala u Kataru, a presudio im je poraz od Švicarske u posljednjem meču grupne faze.

Bilo je 3:0, a u Srbiji i dalje pričaju o situaciji kada su tražili jedanaesterac početkom drugog poluvremena.

Mitrović je bio u duelu sa jednim igračem Švicarske, pao je, no glavni sudija nije ni pomislio da pokaže na bijelu tačku. Pogledajte ovdje navedeni detalj.

Čini se da je Mitrović simulirao, no brojni srbijanski mediji zapravo su mišljenja da ih je sudija itekako oštetio.

Oglasi

"Poslije eliminacije Srbije s Mundijala u Kataru, svi smo gledali u naše dvorište i tražili vlastite greške. Na suce nije bilo povika, jer, djelovalo nam je, nije bilo razloga. Međutim, Fernando Rapallini, sudac meča Orlova sa Švicarskom, propustio je dosuditi penal za našu reprezentaciju, a ni VAR nije reagirao", piše Kurir.

Brazil i Švicarska su u ovoj grupi završili sa po šest bodova, dok je Kamerun osvojio četiri, a Srbija samo bod.

Delegacija Srbije jutros je napustila Dohu, a obraćanja medijima nije bilo.

Kratko je selektor Stojković kazao da će prilike za razgovor biti u Beogradu, kada dođe ekspedicija koja neće biti kompletna, s obzirom da su pojedini nogometaši se zaputili u zemlji gdje nastupaju.

"Želim da čestitam Švicarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da nismo zadovoljni rezultatom što je i normalno. Sigurno da su svi problemi koje smo imali ovdje, imajući u vidu fizičku pripremljenost, povrede igrača da budem precizniji. Činili smo sve napore da ih vratim da budu u servisu ekipi, ali čini se da je to preveliki problem za nas", rekao je Stojković u prvoj izjavi poslije meča.

"Momci su se borili, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako i ja od njih ne mogu više da tražim“.

Otkrio je i Stojković šta je uradio igračima poslije još jednog bolnog poraza od Švicarske, drugog nakon onog u Rusiji prije četiri godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

 "Šta sam uradio u svlačionici? Pružio ruku igračima i rekao da moramo da budemo mirni i kada nam ide i kada nam ne ide. Momci u ovom stanju u kakvom su, pružili su maksimum. Drugi ne bi ni pomislili da igraju. Oni su istrčali i dali sve od sebe."

"Sigurno da, da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali sada je to već za dublju analizu i opet je ovo Svjetsko prvenstvo i ovdje morate zaista da imate sve igrače na raspolaganu i svi da budu zdravi i top formi, kao u kvalifikacijama.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...opet zavera znaci?...hahahahahaha,jesu bolesni u pm...pa ovdje ni Mitrovic nije trazio penal kad je shvatio kako je ofirno simulirao...jedina greska sudije ovdje je sto mu nije pokazao zuti karton...
3 0
axel42
Aha opet sudije krive, opet se čitav svijet ujedinio protiv njih! Bolesna nacija! Umjesto da odmah daju otkaz dokazanom nacionalisti Piksiju, oni se još diče njegovim činom! Trebate samo ući na neke njihove portale, i vidjeti kako 99% ljudi podržavaju repku i one njihove ispade! Ovdje treba FIFA da reaguje! Sjećam se kako Šimunića kazniše zbog onog pozdrava usta škog! Ovdje bi trebalo nešto slično uraditi!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi