Srbija je odahnula kada je postalo poznato ko će prenositi mečeve SP, mirna je i BiH

Dobra vijest za mnoge

Srbija je odahnula kada je postalo poznato ko će prenositi mečeve SP, mirna je i BiH

Edmir Škorić

Dugo vremena dobar dio građana Srbije nije mogla da prati utakmice nogometne reprezentacije te zemlje, ali imat će priliku da uživa tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Srbija je sinoć u Lisabonu pobijedila Portugal s 2:1 i to golom Aleksandra Mitrovića u 90. minuti, te je tako izborila direktan plasman na Mundijal. Orlovi će imati priliku da igraju na najvećoj smotri svjetskog nogometa od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Ono što je za mnoge u Srbiji posebno draga vijest je to što će se mečevi Mundijala prenositi na RTS-u (Radio televizija Srbije).

RTS dugo nije prenosio utakmice reprezentacije, ali prema pisanju tamošnjih medija, otkupio je prava za utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To znači da će sada skoro svi građani Srbije bez problema gledati svoj nacionalni tim, dok su prethodnih godina Orlovi često bili na kanalima koji nisu bili lako dostupni svima (ovisno o kablovskim operaterima).

Iako Zmajeva neće biti u Kataru, navodno će BHT prenositi mečeve Svjetskog prvenstva, pa će i publika u BiH biti bezbrižna.

Top Komentari

miki30
E dobro je, možemo bodriti Srbiju, imamo za koga navijati, pa i za Hrvatsku naše dobre susjede.
6 3
Realist
Prenosi BHT pa nama zatamne HRT pa slusaj velida spahu kako komentira hrvatsku reprezentaciju
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi