Sezona u Srbiji nije mogla početi luđe i spektakularnije: TSC i Partizan odigrali meč za pamćenje!
FOTO: Guliverimage

Šest golova, preokreti, penali, VAR, crveni karton...

Sezona u Srbiji nije mogla početi luđe i spektakularnije: TSC i Partizan odigrali meč za pamćenje!

Haris Zilić

Nova fudbalska sezona u Srbiji počela je kao iz filmova za sve zaljubljenike lopte, ali bilo je igre živaca za navijače TSC Bačka Topola i beogradskog Partizana. Meč je ponudio sve što fudbal može. Dva tima koja predstavljaju Srbiju na evropskoj sceni režirala su spektakl u prvom kolu prvenstva.

Krenimo redom. TSC sjajno otvara susret i postiže pogodak u 12. minuti preko Antonica za 1:0, asistent je bio Cvetković.

Nakon toga domaćini propuštaju dobru priliku i stiže kazna u vidu preokreta Partizana.

Natcho u 40. minuti pogađa za 1:1 na asistenciju Knaoutea, a tri minute kasnije Natcho asistira Belicu za 1:2.

Tu nije bio kraj ludila u prvom poluvremenu. U petoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Đakovac iz penala poravnava na 2:2.

U drugom poluvremenu i Partizan je dobio penal, ali Natcho je promašio u 55. minuti.

Oglasi

U 57. minuti na sceni je VAR koji poništava pogodak Partizanu, tako da su Beograđani u dvije minute ostali bez vodstva.

Nakon toga redale su se prilike pred golovima, oba tima su tražila trijumf.

Bilo je nekoliko odličnih šansi, Đakovac promašuje penal za domaće u 77. minuti, a onda eksplozija među navijačima Partizana.

U 79. minuti Saldanha koristi priliku i pogađa za 2:3 i veliko slavlje igrača i stručnog štaba Partizana i šok u Bačkoj Topoli.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Šta bi bila ludnica da nisu popunjene sve rubrike. U petoj minuti sudijske nadoknade vidjeli smo i crveni karton, a dobio je fudbaler Partizana Kalulu, tačnije drugi žuti. 

Do kraja utakmice šlag na tortu. TSC u sedmoj minuti nadoknade stiže do izjednačnja i konačnih 3:3, strijelac je bio Stojić.

Top Komentari

user1678285104
Ne zanima me
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi