Srbija dobila rivale na Euru
Foto: S.Sandić / AFP)

Čeka ih spektakl

Srbija dobila rivale na Euru

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je danas rivale na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Reprezentacija Srbije dobila je rivale na Evropskom prvenstvu. Orlovi su bili smješteni u četvrtom šeširu na žrijebu u Hamburgu, a kuglice su ih spojile sa selekcijama  Slovenije, Danske i Engleske.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija neće biti favoriti u ovoj grupi. Engleska i Danska su selekcije koje će se pitati, a Srbiji se definitivno predviđa borba za treću poziciju sa selekcijom Slovenije.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula 2024. godine, a najbolje selekcije Starog kontinenta ugostit će ukupno 10 gradova.

Raspored utakmica Srbije na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije nastup na Evropskom prvenstvu počinje 16. juna protiv selekcije Engleske. Ovaj susret će se igrati u Gelsenkirchenu.

Oglasi

Veoma interesantan duel Orlove čeka četiri dana kasnije. Protivnik je Slovenija, a ovaj susret će biti odigran u Minhenu.

Minhen je domaćin i treće utakmice Srbije. Protivnik Srbiji 25. juna je selekcija Danske.

Žrijeb Eura spojio neke vrhunske parove

Žrijeb u Hamburgu spojio je neke vrhunske reprezentacije, a grupe izgledaju ovako.

A: Njemačka, Škotska, Mađarska, Švicarska.
B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.
C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska
D: A Play-off, Holandija, Austrija, Francuska
E: Belgija, Slovačka, Rumunija, B play off
F: Turska, C play off Portugal, Češka,

Prvenstvo se otvara 14. juna duelom Njemačke i Škotske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi