Iz Fudbalskog saveza Srbije Vidića nazvali neškolovanim: "Srdačan pozdrav i dođi barem jednom"
Foto - EPA

Nevjerovatno

Iz Fudbalskog saveza Srbije Vidića nazvali neškolovanim: "Srdačan pozdrav i dođi barem jednom"

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Srbije zvaničnim saopštenjem je reagovao na intervju Nemanje Vidića u kojem je prozvao brojne čelnike krovne kuće srpskog fudbala i javno ih je optužio za brojne malverzacije. Istakli su da legendarni fudbaler nema pojma o čemu govori.

Intervju Nemanje Vidića izazvao je haos na fudbalskoj sceni u Srbiji. Legendarni fudbaler prozvao je čelne ljude Saveza i javno ih je optužio za brojne malverzacije u proteklom periodu.

Fudbalski savez Srbije odlučio je reagovati na riječi čuvenog fudbalera i poprilično su ga izvrijeđali u odgovoru.

"Stari latini kažu: "Ignoratia iuris nocet - nepoznavanje prava škodi, a sličan model bi mogao da se primjeni na istupe dvojice članova Skupštine prethodnih dana.

Oglasi

"Doduše, jedan od njih se nikad nije ni pojavio na sjednicama, a predstavlja Jedinstvo Ub (Nemanja Vidić). Samo ovaj put radi se o nepoznavanju čitanja finansijskih izvještaja i okvira čime ste pokušali javnost dovesti u zabludu"

Nemanja Vidić treba da se školuje za ono o čemu priča

"Uz dužno poštovanje sportskih uspjeha i imidža za ovo su potrebna znanja koja se stiču školovanjem ili ako ništa drugo angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti, a ne puko dezinformisanje javnosti putem društvenih mreža i tabloida."

"Sve to uoči žrijeba za EP na kojem Srbija učestvuje prvi put nakon 24 godine i to kao samostalna država. Ovo je pokušaj da se baci sjena na uspjeh i pokušaj politizacije da bi dobili nešto medijskog prostora. Zašto baš sad ove teme, treba da se zapita javnost".

"Gdje je bio gospodin Nemanja Vidić 2021. godine u martu i što tada kao istaknuto fudbalsko ime nije postavio pitanje koliko se odvaja sredstava za angažovanje stručnjaka iz, kako na nipodaštavajući način tvrdi, Kine i Japana."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju su mu poručili da dođe barem na jednu sjednicu i poslali su mu brutalnu poruku.

"Do tada ostajte dobro i zdravo i makar malo uživajte u trećem uspjehu A reprezentacije Srbije u posljednje dvije godine. Srdačan pozdrav, kako gospodinu Nemanji Vidiću, tako i njegovom savjetniku i uvaženom sportskom radniku, gospodinu Mirku Poledici", saopšteno je iz FSS.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jos samo priznaj da je Kosovo drzava i alahmanet srbija zauvjek
2 0
Hashim_Kuchuk_Hoki
Yebe ih što je Vida veliki gospodin za njih sve! Nisu mu ni do koljena
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi