Srbijanski golman statistički je najbolji čuvar mreže u ligama petice
Foto: EPA

Veliko priznanje

Srbijanski golman statistički je najbolji čuvar mreže u ligama petice

S. Grebović

Golman francuskog Reimsa Predrag Rajković našao se na čelu liste najboljih golmana u pet najjačih liga Evrope u dosadašnjem dijelu sezone.

Osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom Srbije do 20 godina na Novom Zelandu 2015. godine, Predrag Rajković, golman je sa najviše clean sheetova, odnosno sačuvanih mreža po utakmici od svih golmana u ligama petice.

Prema broju susreta na kojima nisu primili gol, iza bivšeg golmana Crvene zvezde i Maccabija ostali su golman madridskog Reala Thiabut Courtois, zatim Unai Simon iz Athletic Bilbaoa, Jan Oblak iz Atletico Madrida i Alban Lafon iz Nantesa, koji su svoje mreže sačuvali na po devet susreta.

Alisson iz Liverpoola, Keylor Navas iz PSG-a, Tomas Vaclik iz Seville, Steve Mandanda iz Marseillelea i Rui Silva iz Granade su to uspjeli na osam utakmica u tekućoj sezoni.

Svaki od njih će imati priliku popraviti i pokvariti ovu statistiku već za vikend, kada ovi klubovi budu igrali redovne utakmice u matičnim ligama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije