Srbiji 0:0 dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo
Iako je prekinut niz od osam pobjeda, Srbija sigurno nema ništa protiv ovih 0:0, pošto je s bodom osigurala plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Italiji i San Marinu

Orlići slave

Srbiji 0:0 dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo

Edmir Škorić

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Srbijanska reprezentacija u uzrastu do 21 godine odigrala je neriješeno s Austrijom i taj remi im je bio dovoljan da obezbijede prvo mjesto u grupi 7.

Izabranici Gorana Đorovića imali su najbolju šansu u 32. minuti, kada je Pantić pogodio stativu. Bilo je šansi s obje strane, ali ostalo je 0:0 i ovo je na kraju Orlićima donijelo veliko slavlje.

EP za igrače do 21 godine igra se naredne godine u Italiji i San Marinu.

Žrijeb za EP održaće se 23. novembra u Bologni, a uz Srbiju za sada su učešće obezbijedili i Italija, Španija, Francuska i Engleska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi