Srbin tuži Galaxy zbog Zlatana Ibrahimovića
Američki tim je prekršio već dogovoreni sporazum sa napadačem koji se povezivao sa selekcijom BiH (Foto: EPA)

Dogovorili se s njim, pa ga "izradili"

Srbin tuži Galaxy zbog Zlatana Ibrahimovića

Midhat Šljivak

Dolazak Zlatana Ibrahimovića u redove Los Angeles Galaxyja izazvao je veliku pažnju širom svijeta.

Ibra je već na debiju postigao dva pogotka, ali način na koji je došao u ovaj MLS klub koštao je skupo srpskog fudbalera Đorđa Despotovića.

Despotović je prije dolaska Ibrahimovića imao dogovoren transfer u Galaxy. Sve je već bilo gotovo i on je samo čekao vizu kako bi se pridružio timu iz Los Angelesa.

Međutim, raskidom ugovora između Ibre i Manchester Uniteda promijenili su se planovi ekipe Galaxyja. Oni su odlučili da angažuju veliku švedsku zvijezdu i da Despotoviću odjave planirani transfer.

Nakon svega 26-godišnji napadač kazahstanske Astane je najavio tužbu protiv američkog tima.

"Zeznuo me Ibra. Bilo je sve dogovoreno sa Galaxyjem, potpisao sam ugovor i rekli su mi da sam njihov igrač. Dok sam čekao američku vizu, Ibrahimović je raskinuo sa Manchester Unitedom i situacija se promijenila. Izabrali su njega i iskoristili to što još nisu potpisali dogovor o transferu sa Astanom. Trenutno razmatram sa advokatima ima li osnova da ih tužim. Trebalo bi da ima", rekao je Despotović za portal Mondo.

Srpski napadač je tako ostao bez planiranog angažmana, a u karijeri je pored Astane igrao još za Tobol, Kairat, Zhetysu, Crvenu zvezdu, Lokerem i Spartak iz Subotice.

Jedno vrijeme se Despotović povezivao i sa reprezentacijom BiH jer posjeduje i pasoš naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi