Srce je možda nemirno, ali glava je čista

Corriere dello Sport o situaciji u kojoj se nalazi Džeko

Srce je možda nemirno, ali glava je čista

E. Škorić

Trener Rome Paulo Fonseca oduševljen je Edinom Džekom i najradije bi ga ostavio u timu.

Fonseca je ovog ljeta stigao na trenersku klupu Rome, a tamo ga je dočekalo dosta nerazriješenih stvari, posebno kada je u pitanju Edin Džeko.

Iako se još u martu Edin dogovorio s Interom, a Rominim direktorima javio da je odlučio za nove izazove u karijeri i da konačno pokuša nešto da osvoji u Italiji, njegova destinacija se ne mijenja.

Međutim, i pored toga što je još 'zatvoren' na Olimpicu, bh. reprezentativac ne gubi nadu. Na treninzima se priprema kao da je tek došao u Romu, što je oduševilo FonsecU. I na utakmicama Džeko pokazuje veliku dozu motivacije, želje, spremnosti, kvaliteta... Sa puno strasti i profesionalizma odrađuje sve zadatke u Rimu i njegovo srce možda je nemirno, ali glava je fokusirana na Romu.

Šta sada Fonseca i Roma planiraju da naprave?

Svjesni su da Džeko puni 34 godine, da ulazi u završnu godinu ugovora s Romom i da sljedeće ljeto može besplatno da ode, ali ne žele da popuste sve dok ne osiguraju adekvatnu zamjenu u napadu.

Roma pokušava dovesti Maura Icardija, ali Interov prijedlog se ne sviđa čelnicima Vučice, a i stav Icardija tu ne pomaže. Druga opcija za Romu je Higuain, ali sve će morati da se ubrza jer je ostalo još samo sedam dana do kraja prelaznog roka u Italiji.

Corriere dello Sport navodi kako je Edin opušten i kako ne strahuje od mogućeg scenarija prema kojem bi ostao igrač Rome. Bit će sretan ako se pridruži ambicioznom projektu Intera, ali nimalo tužniji neće biti ako i naredne sezone bude nosio dres Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edinu se dopada Fonsecova nogometna vizija, zbog čega neće zažaliti ako ostane, a također je kupio i vilu iz snova u zelenilu Casalpalocca, nekoliko metara od one koju ima Vincenzo Montella, slavni napadač Rome.

Stoga, ne može se reći da je bh. napadač pretjerano lud za Interom i da radi sve kako bi napustio Romu. On je i dalje veliki profesionalac, radi maksimalno i posvećen je Romi sve dok je član tog kluba, a ako ostane, učinit će sve da iduće sezone obraduje navijače i donese trofej ili barem vrati klub u Ligu prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Edin Dzeko ?? BiH. ❤️?? Roma
0 0
Mu'min Juventino FKS
Korijere je to nije zuta stampa, dobar tekst
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi