Srce, volja i malo sreće

Kako je zaboravljeni postao vječni

Srce, volja i malo sreće

Igrači, treneri, pola grada i milioni navijača širom svijeta sinoć su se nadali Liverpoolovom čudu koje je moralo biti ravno onome sa stadiona Ataturk, od deceniju i pol ranije.

I bilo je. Nakon što je Liverpool na svom Anfieldu uspio anulirati zaostatak od 3:0 sa Nou Campa više se ništa nije činilo nemogućim.

Kada je već uspio režirati čudo, Liverpool je krenuo po skalp velike Barcelone. Redse je vodio čovjek kojeg niko nije očekivao u toj ulozi, Divock Origi, i izrastao u najvećeg heroja Anfielda.

Alexander-Arnold je "na foru" izveo korner, a Divock Origi šutem punim sampouzdanja odveo Liverpool u novo finale Lige prvaka.

Vrijeme je da Divoc Origi dobio zasluge koje je apsolutno zaslužio.

Divock Origi možda nije savršen napadač, možda mu u nekim stvarima i manjka kvaliteta, ali volja, želja, srce i hrabrost sve to nadoknađuju.

Tu je i sposobnost da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme. I to treba znati, a ako ne znati, treba posjedovati urođeni instinkt.

I baš tako, Divock Origi se sinoć, tek što je utakmica počela, našao na pravom mjestu, pogodio za 1:0 i pokrenuo povratak Liverpoola. Da nije bilo njegovog ranog gola, ko zna šta bi se desilo.

Kada je i "završio" posao, Divoc Origi je postao najveći heroj Liverpoola. Ni Salah, ni Van Dijk, nego Divock Origi - vjerovatno se ni sam tome nije nadao.

Jurgen Klopp je zbog povreda Salaha i Firmina sinoć u ofanzivu bio prisiljen poslati Wijnalduma, Shaqirija i Origija (naravno i Manea). Divocka je zapala ogromna odgovornost, povesti Liverpoolovu navalu u historijsku bitku, i poveo ju je - bez problema.

Nije Divock Origi sinoć pao na Anfield iz vedra neba.

Belgijanac nekako uspijeva zablistati u najvećim trenucima. Sretno-spretno je srušio Everton u jednom od najvećih derbija svijeta, prije par dana je ostavio Redse u utrci za prvaka Engleske pogodivši protiv Newcasltea.

Divock na transfer listi

Međutim, Origi je samo par mjeseci ranije bio zaboravljen i prežaljen.

U Liverpoolu do danas nije dobio pravu priliku, čini se da dijeli sudbinu (a sada i frizuru) sa Chelseajevim Bathusayijem, a baš poput svog sunarodnjaka i Origi je u Premier igu stigao iz Francuske.

Nakon prošlosezonske posudbe u Wolfsburgu na Anfieldu je odlučeno da je Origi na prodaju, ali ove zime nisu uspjeli pronaći kupca.

Ipak, na Anfieldu je odlučeno da će u obzir uzeti sve ponude od 25 miliona funti, a u ovom trenutku je teško reći da li će Kopp i čelnici Liverpoola promijeniti transfer planove nakon Origijevih herojskih pothvata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jasno je samo da je Divock Origi postao heroj navijača Liverpoola i da će se njegovo ime pjevati i u finalu Lige prvaka, bez obzira igrao on u njemu ili ne. A pjevaće se, vrlo vjerovatno, i dugo nakon što Belgijanac ne bude dijelom Redsa.

Divock Origi je, ako ništa, zaslužio priznanje za sve što je uradio proteklih dana i od engleskih i evropskih medija. Nakon sinoćnje velike pobjede Liverpoola pisalo se i o Salahu, njegovoj majici, povrijeđenim igračima, slavlju Jurgena Kloppa, dok je Origi ponovo prošao "ispod radara". Baš kao i Georginio Wijnaldum...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi