Zbog čega je Alisson prvi put u sezoni nosio sivi dres?

Nema ga u prodaji

Zbog čega je Alisson prvi put u sezoni nosio sivi dres?

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć napravio veličanstven preokret u polufinalu Lige prvaka i s 4:0 je izbacio Barcelonu i plasirao se u finale.

Redsi su u prvoj utakmici na Camp Nou poraženi sa 3:0 i činilo se da je u ovom okršaju sve gotovo, ali su priredili senzacionalan preokret sinoć na Anfieldu i pobijedili Katalonce sa 4:0.

Jedan od junaka ovog meča bio je golman Alisson koji je odbranio nekoliko odličnih prilika Barcelone. Brazilac je u centru pažnje bio i pred početak utakmice zbog svog dresa.

Naime, Alisson je po prvi put ove sezone nastupio u sivoj garnituri dresova. Liverpool je objavio da se ovakav dres ne može kupiti jer je posebno dizajniran za utakmicu protiv Barcelone.

Glavni razlog zbog čega Alisson nije bio u uobičajenom dresu je taj što je on skoro isti kao boja dresova u kojima su sinoć nastupili fudbaleri katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zbog toga je Liverpool bio primoran da nađe neko rješenje, a sponzor New Balance je brzo reagovao i to riješio. Navijačima se svidio dres, ali nažalost ne mogu ga kupiti jer nije u prodaji.

Alisson came to Liverpool's rescue countless times on Tuesday night

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi