Srceparajući potez Slavena Bilića nakon otkaza u West Hamu
Foto: EPA

Hrvatski stručnjak želio znati šta je pošlo po zlu

Srceparajući potez Slavena Bilića nakon otkaza u West Hamu

Slavenu Biliću su čelnici West Hama u ponedjeljak uručili otkaz nakon izuzetno lošeg starta sezone njegove ekipe. Nakon otkaza, hrvatski stručnjak koji je u prošloj sezoni postao miljenik navijača, ali i igrača je samo želio znati šta je pošlo po zlu u novoj sezoni.

Bilić je tako, navodno, nakon otkaza telefonom zvao igrače West Hama kako bi saznao gdje je pogriješio, prenosi britanski Mirror.

Hrvatski trener je razgovarao sa nekoliko fudbalera Čekićara, a svi su se složili da jednostavno nije bio dovoljno strog prema nekima.

Njemu je nekolicina igrača West Hama poručila da je imao previše blag stav kada je u pitanju vođenje evidencije o vremenu, tačnije o kašnjenjima pojedinaca, te da je prečesto dozvoljavao igračima da se izvuku bez kazne.

Ovakav Bilićev stav je za posljedicu imao nedostatak discipline u slavčionici, dok neki navode da je intenzitet treninga Čekićara drastično opao u posljednje vrijeme.

Karizmatični hvratski stručnjak je, istina, bio izuzetno popularan među većim brojem igrača West Hama, ali ipak nije uspio na vrijeme riješiti neke probleme u ekipi.

Međutim, proslavljeni engleski stručnjak Sam Allardyce ističe da i igrači West Hama moraju preuzeti veliki dio odgovornosti za loše igre ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilić nije ispunio očekivanja ove sezone. Zbog toga je platio cijenu, a i igrači su ga zaista iznevjerili", istakao je popularni Big Sam.

Podjsetimo, ekipu West Hama je nakon Bilićevog otkaza preuzeo bivši trener Evertona, Manchester Uniteda i Sunderlanda David Moyes.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti