Neočekivan poraz Rapida i teška povreda Grahovca

Austrija

Neočekivan poraz Rapida i teška povreda Grahovca

E. Škorić

U prvom kolu nove sezone austrijske Bundeslige Rapid je ugostio Hartberg i neočekivano izgubio s 2:0.

Čini se da je Rapidu u mislima revanš sa Spartom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, pošto za nekoliko dana igraju revanš u Pragu i imaju 2:1 prednost iz prve utakmice.

Harberg je iskoristio manjak fokusa u redovima domaćina, pa je pogocima Darija Tadića došao do velika tri boda na startu šampionata.

Meč u Beču obilježila je i teška povreda bh. nogometaša Srđana Grahovca, koji je u 22. minuti zamijenjen nakon sudara sa jednim od igrača Harberga.

Ostao je ležati na travi nakon što mu je potekla krv iz glave, a trener Rapida odlučio je da ga odmah izvadi iz igre.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Takođe, treba naglasiti da su u Rapidu s velikim ovacijama pozdravili igrača Harberga Marija Sonnleitnera, koji je u dresu Rapida proveo 11 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi