"Srebrenik je najveći gubitnik, sve se riješilo u Sarajevu"

Delić razočaran dešavanjima oko izbora

"Srebrenik je najveći gubitnik, sve se riješilo u Sarajevu"

S. Mlaćo
Izbori u NS TK su završeni, a najveći gubitnik prema svemu sudeći je grad Srebrenik, tačnije Nogometni savez Srebrenika.

Mursel Delić predsjednik Sportskog saveza Srebrenika razočaran je dešavanjima u proteklom periodu na samim sjednicama, a na drugoj strani je OFK Gradina Delića prozvao da je kršio Statut.

On za SportSport.ba ističe da je ovaj savez suspendovan bez ikakve odluke i disciplinskog postupka od strane NS FBiH.

“Srebrenik je gubitnik najveći, ali tako se moralo odigrati. Statut TK je obavezao Nogometni savez Srebrenika da 2016. godine promijeniti Statut, a predsjednik Orhan Smajlović to nije ispoštovao“, priča Smajlović, te dodaje.

“U međuvremenu ovdje je promijenjen i sekretar Saveza, te je umjesto Đevada Okića došao Mevludin Hrvat koji je ranije krivotvorio delegatsku listu. Druga Skupština je prekinuta jer nije bilo uslova, a najratobrojniji je bio sudija Seid Selimović koji je u 13 kola sudio 17 do 18 utakmica. U međuvremenu je Selimović organizovao nelegalnu sjednicu Sudijske komisije, a sve preko sudije Edisa Zukića. Poslije prekida druge sjednice, mi smo održali Skupštinu sutra u isto vrijeme na istom mjestu, kako bi se na vrijeme predala dokumentacija NS TK. 10.12. je predata sva potrebna dokumentacija, a poslije te Skupštine nastupaju ljudi koji lobiraju da se odluka donese u Sarajevu. Na IO NS TK Đevad Drapić uz pomoć Đazima Omića prebacuje papire u Sarajevo gdje lobi ima Ibro Ibrić. Omić je imao samo jednog protukandidata, a radi se o Fahrudinu Selimoviću zvani Pero koji je predložen ispred Srebrenika. Suspenzija Srebreniku se desila bez provedene procedure, bez disciplinskog postupka ili neke odluke. Omić tako postaje jedini kandidat. U NS FBiH je išla kompletna delegacija na čelu sa sa Ibrom Ibrićem, a Omić se direktno miješao u izbore u Srebreniku preko Edisa Zukića i Sudijske organizacije, te još nekih ljudi. Sve ovo navodi na sumnju jer jedini Savez koji je predložio kandidata za funkciju u IO NS FBiH je Srebrenik, a jedini Savez koji je predložio kandidata za IO NS BiH je Gradačac, a i on je suspendovan. Tek sada vidimo kakav će nam biti fudbal u narednom periodu“, dodao je razočarani Delić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi