Sreća neopisiva: Coventry se plasirao u League One

Coventry u League One

Sreća neopisiva: Coventry se plasirao u League One

E. Škorić

Nogometaši Coventry Cityja plasirali su se u Leugue One, nakon što su danas u finalu play-offa pobijedili Exeter na Wembleyju.

Kultni stadion nedavno je bio domaćin Fulhama i Aston Ville u borbi za Premier ligu, a sada se igralo finale play-offa za promociju u League One.

Coventry je nekada igrao Premier ligu, ali sada se polako vraća prema vhrhu. Danas je ovaj tim slavio s 3:1. Zanimljivo, svi golovi pali su u nastavku meča.

Prvo je Willis u 49. minuti pogodio za 1:0, Shipley je tri minute kasnije povisio na 2:, a u 68. minuti Grimmer je bio strijelac za 3:0. Tek je u finišu Edwards ublažio tugu Exetera, koji ostaje član četvrtog ranga engleskog nogometa.

Coventry je inače bivši klub nekadašnjeg kapitena bh. reprezentacije Muhameda Konjića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi