Srećko Katanec na klupi Kosova?
Foto: EPA

Jedan od kandidata

Srećko Katanec na klupi Kosova?

Edmir Škorić

Selektor Slovenije Srećko Katanec mogao bi ubrzo dobiti novi posao.

Ukoliko Slovenci ne ostvare pobjede na teškom gostovanju protiv Engleske i kod kuće protiv Škotske, vjerovatno ostaju bez Svjetskog prvenstva u Rusiji i Katanec će po drugi put napustiti selekciju.

Međutim, imat će Katanec priliku da nastavi trenerski angažman. Navodno ga na klupi žele u Kosovu. Prema tamošnjim medijima, Albert Bunjaki ide na kraju kvalifikacija, a Katanac je jedan od kandidata za njegovog nasljednika.

Ukoliko Slovenija ne izbori baraž, Katanac će postati slobodan, a onda ostaje mogućnost da postigne dogovor s Kosovom, čiji je presdjednik bivši nogometaš Partizana Fadil Vokri, a s njim je u tom periodu igrao upraov Katanec.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njih dvojica se poznaju, prijatelji su, pa nije isključeno da Katanec preuzme Kosovo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti