Selektor Kosova sretan: Ovo je bila naša najbolja utakmica
Foto: EPA

Minimalan poraz od Hrvatske

Selektor Kosova sretan: Ovo je bila naša najbolja utakmica

Selektor Kosova Albert Bunjaki bio je veoma zadovoljan izdanjem svojih fudbalera na Maksimiru.

Iako je Kosovo poraženo rezultatom 1:0, Bunjaki je istakao da je njegova ekipa pružila veoma dobar otpor favorizovanom domaćinu.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica i očekivali smo ovakav scenario. Hrvatska je dominirala, a mi smo veći dio susreta morali igrati bez lopte. Iako smo izgubili, zadovoljan sam našim izdanjem i po meni je ovo bila naša najbolja utakmica do sada u kvalifikacijama", rekao je Bunjaki, koji je ipak istakao malo razočaranje zbog poraza:

"Bolno je primiti gol iz prekida u 75. minuti i tako izgubiti utakmicu, ali to je fudbal. Prošli put smo izgubili od Hrvatske 6:0 na svom terenu, a sada 1:0 u Zagrebu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentaciji Hrvatske je pobjedu nad Kosovom donio Domagoj Vida golom u finišu utakmice, a sa osvojena tri boda su Vatreni ostali na prvom mjestu u svojoj grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi