Srednji prst na Nou Campu prošao nekažnjeno

Higuain bez kazne

Srednji prst na Nou Campu prošao nekažnjeno

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Gonzalo Higuain izbjegao je kaznu Evropske fudbalske federacije (UEFA) zbog nesportskog ponašanja u meču Lige prvaka između Barcelone i Juventusa.

Napadač torinskog tima je prilikom izlaska s terena očigledno podlegao provokacijama domaćih navijača, te im je odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta.

Međutim, Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je da ne pokreće nikakav postupak protiv Higuaina i on će proći bez ikakve kazne.

S druge strane postupak je pokrenut protiv ekipe Celtica. Jedan od navijača ovog tima je tokom meča s PSG-om uletio na teren kako bi napao Kyliana Mbappea, a to mu srećom nije pošlo za rukom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, kazna čeka i PSG čiji su navijači lomili stolice, dok će švicarski Basel biti kažnjen zbog paljenja baklji na tribinama Old Trafforda.

Kazne će vjerovatno biti novčane, a najveća kazna očekuje ekipu Celtica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi