Nikola Vasilj namjestio živi zid, doživio najčudniju situaciju u karijeri, pa izveo čudo nad čudima

Nevjerovatna odbrana bh. golmana

Nikola Vasilj namjestio živi zid, doživio najčudniju situaciju u karijeri, pa izveo čudo nad čudima

E. Čaušević

St. Pauli je danas na svom terenu pobijedio Kaiserslautern sa 2:0 u meču 18. kola njemačke Cvajte. No, u centru pažnje našla se situacija iz 53. minute kada je Kaiserslautern mogao do izjednačenja, a ni sam bh. golman Nikola Vasilj nije mogao da vjeruje šta se sve izdešavalo ispred njegovog gola.

St. Pauli je nakon tri uzastopna remija u prvenstvu uspio danas da dođe konačno do pobjede i vrati se na prvo mjesto na tabeli.

Domaći su slavili sa 2:0 protiv Kaiserslauterna koji i ove sezone muku muči i nalazi se u donjem dijelu tabele, te je za ovog njemačkog velikana ovo bio čak sedmi uzastopni poraz u prvenstvu.

St. Pauli je do prednosti u današnjem meču došao u 34. minuti kada je Saad pogodio mrežu gostiju za 1:0 nakon što ga je uposlio Hartel.

Konačan udarac St. Pauli je gostima zadao sredinom drugog poluvremena, a upravo je Hartel bio taj koji je zabio gol za konačnih 2:0.

Oglasi

Međutim, samo desetak minuta ranije Kaiserslautern je imao šansu da se vrati u meč i poravna na 1:1. Igrala se 53. minuta kada niko na stadionu St. Paulija nije mogao da vjeruje šta su gosti propustili.

Bh. reprezentativac Nikola Vasilj je uspio da sačuva mrežu u toj situaciji, ali ni njemu nije sigurno bilo jasno kako.

Naime, prvo je Ritter pogodio stativu sjajnim udarcem iz slobodnjaka, a potom se lopta odbila do Tourea koji je bio na pet metara od gola, ali Vasilj nevjerovatnim refleksom uspio je da dodirne loptu koja je na kraju pogodila prečku.

No, tu nije bio kraj. Nakon prečke Tourea lopta se odbila do Elvedija koji je s desetak metara šutirao preko gola St. Paulija, te je na semaforu ostalo 1:0 za domaće.

Oglasi

Nevjerovatne promašaje igrača Kaiserslauterna i sjajnu odbranu Vasilja možete POGLEDATI OVDJE.

Također, treba istaći da je Vasilj danas imao nekoliko sjajnih intervencija, no sigurno da je detalj iz 53. minute ono što je obilježilo današnju utakmicu.

St. Pauli se vratio na prvo mjesto na tabeli i sada ima 36 bodova, odnosno vod više u odnosu na drugoplasirani Holstein Kiel. Kaiserslautern je na tek 15. mjestu sa svega 18 bodova iz 18 odigranih mečeva.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjećamo, prvi i drugi na tabeli ide direktno u Bundesligu, dok trećeplasirani igra play-off meč.

Na toj poziciji trenutno je HSV koji ima pet bodova manje u odnosu na gradskog rivala St. Pauli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi