Šta bi bilo da je Kepa ovo uradio Željku Obradoviću?
Španski golman je digao veliku prašinu zbog toga što je odbio napustiti teren u nedjelju na meču Chelseaja i Manchester Cityja u finalu Liga kupa

Datome dao odgovor

Šta bi bilo da je Kepa ovo uradio Željku Obradoviću?

Edmir Škorić

Italijanski košarkaš Fenerbahčea Luigi Datome dao je zanimljiv osvrt na dešavanja iz Londona.

Ono što je španski golman Kepa uradio imalo je takvog odjeka da se o tome govori u košarkaškim krugovima, pa je Itaijan Datome komentarisao spornu situaciju.

"Volio bih da vidim kako bi golman preživio da je to uradio Željku Obradoviću", odgovorio je Datome na pitanje kakva bi reakcija Obradovića bila da mu igrač odbije izaći iz igre.

Golman Chelseaja je, podsjetimo, odbio krajem drugog produžetka napustiti igru iako je menadžer Maurizio Sarri zahtijevao da izađe.

Nije se Kepa obazirao ni na to što spremno pored aut-linije čeka da uđe Willy Caballero, a na kraju je Kepa bio i tragičar na penalima koji su Cityju donijeli trofej Liga kupa.

Kepa se izvinio za ono što je napravio, a i on i Sarri su istakli da se radilo o velikom nesporazumu. Inače, Španac je u klub stigao iz Athletica za 80 miliona eura i time je postao najskuplji golman na svijetu.

Na kraju je kažnjen novčano i morat će da plati sedmičnu plaću - 220.000 eura. Taj novac otići će u klupsku humanitarnu fondaciju.

Šta je Kepa rekao Sarriju i saigračima kada je ušao u svlačionicu?

Kepi se u finišu drugog produžetka ukazivala pomoć dva puta, te je trener Chelseaja spremio Willyja Caballera kao zamjenu. Kada je sudija signalizirao da se izmjena napravi nastao je pravi haos na terenu jer je Kepa odbio da izađe iz igre zbog čega je "poludio" Maurizio Sarri.

Golman Chelseaja ostao je na golu i uspio odbraniti jedan penal, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da dođe do trofeja. Mnogi su s nestrpljenjem čekali press konferenciju i Sarrijevo obraćanje, ali je on samo kratko rekao da je sve to bio nesporazum i da nije znao da je Kepa oporavljen.

Međutim, Kepa je nakon utakmice očito dobro znao da je napravio ogromnu grešku koja bi ga mogla žestoko koštati. Kepa bi mogao ostati bez mjesta prvog golmana zbog ignorisanja trenera čime je uveliko narušen njegov autoritet u londonskom klubu.

Kepa je poslije meča bio vidno uzrujan, te je u svlačionici održao govor za saigrače i Sarrija. Engleski mediji prenose da se on izvinio za ono što je uradio, te da je jednostavno htio ostati na golu jer nije bio povrijeđen, te je vjerovao da nema razloga da napušta teren.

Također, mladi golman je poručio da je spreman i na kaznu od Sarrija, te da će poštovati sve što trener Chelseaja odluči. O Kepinoj sudbini će se znati već u narednoj utakmici kada će se vidjeti da li će on biti na golu Plavaca ili ne.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti