Nakon pobjede Švicarske nad Srbijom

Šta bi bilo da je Kosovo na Mundijalu? Na ulicama Prištine kao u Zurichu!

Sinoć je Švicarska savladala Srbiju u drugom kolu grupe E rezultatom 2:1, a junaci velike pobjede su bili Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri.

Ipak, Srbija je odlično otvorila susret i preko Mitrovića povela u 5. minuti, ali onda Xhaka sjajnim udarcem poravnava u 53. minuti da bi Shaqiri u 90. pogodio za veliko slavlje Švicaraca.

Slavili su, međutim, sinoć i Albanci (Kosovari) koji su "prisvojili" švicarsku selekciju pogotovo u duelu sa Srbijom, a nakon gola Shaqirija sinoć je na ulicama Prištine bilo jednako veselo kao i na ulicama Berna ili Zuricha.

Ludo slavlje u Prištini je počelo u mnogobrojnim lokalima odmah nakon gola Shaqirija, da bi se ono proširilo na ulice ovog kosovskog grada. Slavili su se tako golovi dvojice fudbalera porijeklom sa Kosova do duboko u noć u najvećem gradu ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi