Šta bi Roma bez Džeke? Gol i iznuđen penal za trijumf!
Foto: EPA

Sjajan nastup bh. napadača

Šta bi Roma bez Džeke? Gol i iznuđen penal za trijumf!

M. Šljivak

Fudbaleri Rome pobijedili su Sampdoriju s 3:2 u susretu 3. kola italijanske Serije A.

Edin Džeko je meč počeo sa klupe, ali je još jednom pokazao da ga Luciano Spalletti bez ikakvog valjanog razloga ostavlja na klupi.

Dobro je počelo po Romu. Salah je u 8. minuti pogodio za 1:0, ali je Sampdoria preko Muriela i Quagliarelle do kraja prvog dijela došla do preokreta i vodstva od 2:1.

Potom je zbog jakog nevremena uslijedio prekid, a kada se meč nakon više od sat vremena nastavio, Luciano Spalletti je odlučio da Džeku ubaci u igru.

To mu se isplatilo u 61. minuti kada je bh. napadač iskoristio sjajnu loptu Tottija, te je pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Do kraja je Roma imala šansu i za pobjedu. Salah je bio u najboljoj poziciji za postizanje pogotka, ali je promašio izglednu šansu.

Ipak, Roma je stigla do pobjede. Džeko je iznudio penal, a Totti je precizan u nadoknadi za 3:2.

Seria A, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Sampdoria 3:2 (Salah 8', Džeko 61', Totti 90+3'p / Muriel 18', Quagliarella 41')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti