Šta će biti sa Vedadom Ibiševićem?
Foto: EPA

Nijemci tražili odgovor od Preetza

Šta će biti sa Vedadom Ibiševićem?

Vedad Ibišević protekle sedmice još jednom je pokazao da mu godine ne mogu ništa.

Nakon dvomjesečne pauze Ibišević se našao u prvom sastavu Herthe za meč protiv Hoffenheima, a u duelu protiv bivšeg kluba uspio je da postigne gol i postane novi rekorder.

Tim golom Ibišević je postao jedini igrač koji je u Bundesligi postigao minimum jedan gol u svakoj kalendarskoj godini, počevši od 2006. do 2020., što je objavila i specijalizirana stranica za statistiku Opta.

Ipak, i dalje je veliko pitanje hoće li Ibišević i u narednoj sezoni nositi dres Herthe s obzirom da mu ističe ugovor s ovim klubom.

"Još ništa nije odlučeno", kazao je Herthin menadžer Michael Preetz ne isključujući mogućnost da saradnja bude produžena.

Ibišević je ove sezone odigrao 19 utakmica za Herthu u svim takmičenjima te je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi