Boyata tvrdi da nije poljubio Grujića

Izgleda kao da jeste, ali...

Boyata tvrdi da nije poljubio Grujića

Dedryck Boyata, fudbaler Herthe, je prekršio strogu regulativu koja je na snazi u Bundesligi kada je, barem je tako izgledalo, poljubio svog saigrača Marka Grujića tokom pobjede berlisnkog tima nad Hoffenheimom.

Njemački fudbal se za vikend vratio nakon dvomjesečne suspenzije. Naravno utakmice se igraju bez publike, a na snazi su stroge mjere koje bi trebale svesti na minimum rizik od širenja novog koronavirusa.

Tako su igrači iz tunela izlazili sa maskama, nije bilo rukovanja niti timskim fotografija. Ne preporučuju se ni kontakti tokom proslave gola...

Ipak, čini se da je Boyata zaboravio na stroga pravila (nije jedini) u žaru borbe, prije svega ona o držanju distance kada nema aktivne igre.

U jednom momentu je Boyata zgrabio svog saigrača Marka Grujića za glavu i činilo se poljubio ga u obraz. Međutim, on je sada poručio da to nije bio poljubac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To nije bio poljubac niti je bila proslava. Izvinjavam se što sam stavio svoje ruke na Grujićevo lice. Samo sam mu davao instrukcije o prekidu... Definitivno moramo biti pažljivi sada kada igramo u ovakvoj situaciji. Moramo prilagoditi način na koji igračamo i slavimo", napisao je Boyata na Instagramu.

Iako postoji šansa da bi Boyata mogao biti kažnjen zbog ovog poteza, Bundesliga je za sada samo podsjetila igrače na mjere predostrožnosti koje su na snazi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi