Hoće li biti dovoljno vremena da Ibišević završi ispred Elbera?

Razlika nije velika

Hoće li biti dovoljno vremena da Ibišević završi ispred Elbera?

E. Škorić

Vedad Ibišević (35) u subotu je postigao pogodak u 3:0 pobjedi Herthe na gostovanju kod njegovog bivšeg kluba Hoffenheima.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine je tim golom postao prvi igrač Bundeslige koji je zabio barem jedan gol unutar kalendarske godine od 2006. godine do danas, a ujedno mu je to bio ukupno 124. gol u šampionatu Njemačke, a četvrti u ovoj sezoni.

Sa 124 gola Ibišević je četvrti strani strijelac Bundeslige svih vremena. Ispred njega je Brazilac Giovanni Elber. Bivši napadač Bayerna ima 133 gola, dakle devet više od Ibiševića i pitanje je hoće li naš golgeter imati dovoljno vremena da ga stigne.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja sezone Ibiševiću je ostalo još osam bundesligaških utakmica, a pitanje je hoće li i naredne sezone igrati Bundesligu jer u osmom mjesecu puni 36 godina.

Osim Elbera, ispred Ibiševića su još Claudio Pizarroi sa 197 i Robert Lewandowski sa 227 golova. Najbolji strijelacBundeslige svih vremena je Gerd Muller sa 365 golova, a Klaus Fischer je drugi na toj listi sa 268 golova.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A Ibišević je prvi po broju postignutih golova (19) u polusezoni. Ispred Gerd Milera (18) i ostalih fudbalakih znalaca. To je važno istaći kada se spominje Plavooki bombarder. Još značajniji postaje taj podvig kada se zna da to nije postigao u Bajernu.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi