Šta će donijeti ljetni prelazni rok Pod Bijelim Brijegom?
Plemići slave novu titulu prvaka, te kuju planove za Evropu

Plemići (ne)će doživjeti puno promjena u igračkom kadru?

Šta će donijeti ljetni prelazni rok Pod Bijelim Brijegom?

S. Mlaćo

Dva kola prije kraja još jedne sezone Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog potvrdili su novu titulu prvaka naše zemlje. Plemići su u ovu sezonu ušli sa ciljem da odbrane naslov prvaka, to im je na kraju uspjelo, iako se u jednom trenutku činilo da će se titula slaviti na Grbavici, u rukama navijača, igrača i struke Željezničara.

Na kraju su Mostarci imali više znanja i sreće, te će sasvim zasluženo u posljednjem kolu protiv Krupe i zvanično proslaviti treću uzastopnu titulu prvaka, što govori o pravoj dominaciji ovog kluba u bh. nogometu.

Za razliku od ranijih prelaznih rokova, već sada je izvjesno da Zrinjski neće doživjeti mnogo promjena u igračkom kadru. Sa posudbe se iz GOŠK-a vraća mladi Nardin Mulahusejnović kojem sa Plemićima ističe ugovor, a postoji mogućnost da ovaj sjajni napadač karijeru nastavi u Francuskoj. Struci Zrinjskog 'mora' se javiti i Južnokorejanac Hyon Uk So, koji je također na posudbi u GOŠK-u.

U slučaju ostanka u BiH Mulahusejnoviću će Zrinjski vjerovatno biti prva opcija.

Ugovor ističe i Nerminu Jamaku, iskusnom vezistu koji se i nije puno naigrao. Upisao je tek 15 nastupa u Premijer ligi, a u posljednih sedam utakmica nije dobijao šansu.

Izvjesno je da će se na meti interesanata naći Nemanja Bilbija i Miloš Filipović. Bilbija je po treći put sa Zrinjskim osvojio titulu prvaka, određene zasićenje kod njega vjerovatno i postoji, a i tokom zime dovodio se u vezu sa klubovima iz inostranstva, međutim ostao je stanovnik Mostara. O kvalitetama ovog veziste bilo bi suvišno govoriti.

Sezonu iz snova igra Miloš Filipović. Filipović je prvi golgeter lige, postigao je čak 14 pogodaka, te privukao pažnju brojnih interesanata. Sa Zrinjskim ima važeći ugovor do ljeta 2019. godine, pa bi u slučaju eventualnog transfera Plemići zaradili i određeno obeštećenje.

Bijeli Brijeg će napustiti golman Kenan Pirić koji je već davno potpisao ugovor sa Mariborom, a neizvjestan je i ostanak Marina Galića kojeg su skauti dva evropska kluba pratili u duelu sa Širokom Brijegom (3:1), a isto će kako saznajemo učiniti i u posljednja dva kola, kada će vjerovatno i pasti odluka o eventualnom transferu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj vrijedi istaći da ugovor ističe i šefu struke Blažu Sliškoviću. Slišković je ove sezone još jednom potvrdio svoje trenersko znanje, utišao kritičare koji su u trenutku kada je Željezeničar imao četiri boda prednosti tražili njegovu ostavku. Nisu tako razmišljali čelnici Zrinjskog što se pokazalo kao pravi potez, te je popularni Baka poslije Širokog sasvim zasluženo se našao na rukama svojih izabranika... Da li će se sa Bakom slaviti novi uspjesi Pod Bijelim Brijegom biće poznato vrlo brzo...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Lud
"Plemići (ne)će doživjeti puno promjena u igračkom kadru?"??????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi