Šta će se desiti s fudbalerima koji su imali koronavirus?
Foto - EPA

Profesor odgovorio na pitanja

Šta će se desiti s fudbalerima koji su imali koronavirus?

Midhat Šljivak

Fudbaleri koji su zaraženi koronavirusom morat će proći razna testiranja prije nego se vrate na teren.

Veliki broj fudbalera, posebno u Italiji i Španiji, zaražen je koronavirusom a profesor Antonio Spataro je u razgovoru za Il Giornale potvrdio da će igrači morati da prođu kroz mnogo rigoroznije ljekarske preglede.

Razlog tome je što koronavirus može oštetiti pluća i srce.

"Oni koji su imali koronavirus morat će imati dodatne preglede i bit će im potrebna posebna dozvola za nastavak karijere. Mora se utvrditi kako je virus utjecao na njihovo psihološko i fizičko stanje. Za to će biti potrebna rigorozna testiranja", rekao je Spataro i nastavio je:

"Problem s ovim virusom je što može utjecati na sve, od aktivnosti srca do respiratornog sistema. Igrači će morati ići kod specijalista i obaviti sva moguća i vrhunska testiranja".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Istakao je i da će igrači morati da se pripreme za nastavak sezone.

"Već dugo su na pauzi. Morat će krenuti lagano, kao u predsezoni. Praktički, ovo je za njih tek početak", istakao je doktor Spataro.

Top Komentari

Sloboda
Ili će umrijeti ili ozdraviti, nema treće opcije
1 1
Arnel925
Ne smiju više igrati fudbal
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi