Šta je Kepa rekao Caballeru nakon sukoba u svlačionici?
Nevjerovatan skandal napravio je španski čuvar mreže. Caballero mu ovo sasvim sigurno neće opristiti jer je ispao budala zbog njega (Foto: EPA)

Imali su obračun

Šta je Kepa rekao Caballeru nakon sukoba u svlačionici?

M. Šljivak

Golman Chelseaja Kepa Arrizabalaga napravio je pravi skandal nakon što je odbio da izađe iz igre pred izvođenje jedanaesteraca u finalu Liga kupa protiv Manchester Cityja.

Španski čuvar mreže nije želio napustiti teren, pa je iskusni Argentinac Willy Caballero uzalud čekao pored linije i na kraju se morao vratiti na klupu.

Dvojac se nakon svega sukobio u svlačionici. Caballero je imao šta da kaže mladom Špancu, ali ovaj mu nije ostao dužan.

"Bolji sam golman od tebe, zato sam ostao na golu", navodno je španski golman rekao starijem kolegi, nakon čega je Caballero još više poludio, ali su saigrači spriječili veći incident.

Kepa je na kraju kažnjen oduzimanjem sedmične plate (oko 220.000 eura), a izvinio se kolegi i klubu.

"Napravio sam veliku grešku. Izvinjavam se treneru, Willyju, kolegama i kompletnom klubu. Također, izvinjavam se i navijačima. Iz ovog ću dosta naučiti i prihvatam potpuno kaznu kluba", istakao je Arrizabalaga.

"Kepa bi trebao dobiti otkaz, a ne Sarri - On je sramota"

Nekadašnji napadač londonskog tima Chris Sutton u razgovoru za BBC tvrdi da bi Španac trebao dobiti otkaz.

"Kepa više ne bi smio igrati za Chelsea. Ovo bi mu trebala biti posljednja utakmica u dresu Chelseaja. On je sramota. Nikad nisam vidio ovako nešto", rekao je Sutton, te je dodao:

"Da sam na Sarrijevom mjestu otišao bih. Ne može dopustiti ovakvo poniženje. Zašto igrači nisu izbacili Kepu? On bi trebao biti otpušten, a ne Sarri"; istakao je Sutton..

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi