Šta je legendarnog Schmeichela razočaralo na meču Hrvatska - Danska?

Kritikovao igrače Danske

Šta je legendarnog Schmeichela razočaralo na meču Hrvatska - Danska?

Endin Čaušević

Legendarni danski golman Peter Schmeichel oglasio se nakon što je Danska poražena u osmini finala od Hrvatske.

Danci nisu uspjeli da naprave iznenađenje i pobijede Hrvatsku iako su bili veoma blizu. Utakmica je otišla u penal seriju, ali Danci su uspjeli promašiti čak tri penala što ih je na kraju žestoko koštalo.

Nakon utakmice oglasio se i legendarni Peter Schmeichel koji sigurno može biti ponosan na svog sina Kaspera jer je odbranio tri penala na ovoj utakmici. Ipak, poručio je da je jednostavno nedopustivo da vaš tim promaši čak tri penala.

"Jasno je da će nam trebati neko vrijeme da se oporavimo od ovog poraza. To nije tragedija jer vidite šta se sve dešava na Mundijalu. Zaista mi je bilo jako teško gledati utakmicu. Promašili smo tri penala i za mene je to najveće razočarenje. Stigli smo tako daleko, a onda promašimo tri penala", rekao je Schmeichel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi