"Svi smo razočarani, odigrali smo najbolju utakmicu i zaslužili smo da prođemo"

Mathias Jorgensen nakon poraza od Hrvatske nakon penala

"Svi smo razočarani, odigrali smo najbolju utakmicu i zaslužili smo da prođemo"

Hrvatska i Danska su sinoć odmjerile snage u susretnu osmine finala Svjetskog prvenstva, a nakon velike drame i penal lutrije dalje su prošli Vatreni.

Mathias Jorgensen je doveo Dance u vodstvo već u prvoj minuti, da bi samo par trenutaka kasnije Mandžukić poravnao na 1:1.

Ovaj rezultat je ostao i nakon 120 minuta igre, pa su o putniku u četvrtfinale odlučili penali. Odlični su bili golmani obje selekcije, ali je na kraju nešto uspješniji bio Subašić koji je odveo svoju selekciju u narednu fazu takmičenja.

Treba dodati da je Mathias Jorgensen u finišu susreta prekršajem zaustavio Rebića da postigne gol za 2:1. Jorgensen je tada napravio penal, ali je Schemcihel odbranio Modrićev šut. Da je kojim slučajem Danska prošla dalje jasno je da bi Jorgensen postao pravi heroj u domovini.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Imamo najboljeg golmana koji je pokazao koliko je dobar tako što nam je dao šansu da odemo do penala. Znamo da je to lutrija. Možete vježbati koliko hoćete, ali vidite da je i njihov najbolji igrač, jedan od najboljih na svijetu, promašio četiri minute prije kraja utakmice", poručio je nakon susreta Mathias Jorgensen, pa dodao:

"Falio nam je jedan gol da nastavimo sanjati. Trenutno je čitava ekipa jako razočarana. Odigrali smo našu najbolju utakmicu i zaslužili smo da prođemo... Razočarani smo, ljudi u Danskoj su razočarani. Možda ćemo, ipak, za par dana biti ponosni na našu predstavu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi