Šta je Mbappe osim postizanja golova radio u Rusiji? Nagovarao saigrača da pređe u PSG

Šta je Mbappe osim postizanja golova radio u Rusiji? Nagovarao saigrača da pređe u PSG

Reprezentacija Francuske je na minulom Svjetskom prvenstvu u Rusiji došla do prvog mjesta i "krova svijeta".

Briljirao je u Rusiji štoperski tandem Varane-Umtiti, briljirao je i Paul Pogba, a ponajviše su oduševili Kylian Mbappe i neustrašivi veznjak N'Golo Kante.

Upravo je sjajni mladi ofanzivac PSG-a Mbappe tokom Mundijala pokušao uvjeriti Kantea da već ovog ljeta pokuša napraviti transfer iz Chelseaja i dođe na Park prinčeva.

Mbappe je svoj pokušaj vrbovanja Kante priznao u razgovoru za France Football, te je otkrio i da ga je prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi pitao o mogućnosti da Kante ovog ljeta stigne u "Grad svjetlosti".

"Istina je da se pedsjednik konsultovao sa mnom. Razgovarao sam sa N'Golom tokom Svjetskog prvenstva, ipak nisam pretjerivao jer znam kako je kada vam bombarduju mozak stvarima oko transfera", istakao je najbolji mladi fudbaler Mundijala, pa nastavio:

"Na kraju sam ostavio nekoliko poruka u njegovim džepovima koje je on otkrio kada je stigao kući - kako bi dobio pravu poruku."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon sjajnih predstava i četiri gola na Mundijalu Mbappe se počeo pominjati i kao jedan od kandidata za Zlatnu loptu, a mladi fudbaler je poručio da se smatra jednim od favorita za ovu nagradu.

"Kada su u pitanju favoriti, reći ću da su to Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Raphael Varane... i ja", poručio je Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi