Šta je Messi rekao novinarima nakon četiri godine?
(Foto: EPA)

Pojavio se nakon dugo vremena

Šta je Messi rekao novinarima nakon četiri godine?

M. Šljivak

Lionel Messi se danas po prvi put nakon četiri godine pojavio na press konferenciji Barcelone.

Argentinac je odlučio da se obrati javnosti nakon dugo vremena, a naravno, španski novinari su imali ogroman broj pitanja za zvijezdu katalonskog tima.

Prije svega Messi je istakao da bez ikakve potrebe trener Ernesto Valverde trpi velike kritike i izrazio je želju da on ostane trener.

"Smireni smo pred utakmicu Kupa Kralja. Meč protiv Liverpoola je bio izuzetno težak udarac za nas. Nakon toga su uslijedile velike kritike na račun trenera. Iskreno, nisam previše to slušao, jer je taj čovjek napravio veliki posao ovdje i nije on odgovoran što smo ispali od Liverpoola. To je bila naša greška, jer mi smo odigrali katastrofalno. Volio bih da ostane trener", rekao je Messi.

Dobio je Messi pitanje i o eventualnom dolasku Antoinea Griezmanna u ekipu. O tome Argentinac nije želio govoriti.

"Griezmann? Ne razmišljam o potencijalnim pojačanjima", krako je rekao Messi, baš kao i o Zlatnoj kopački, koju će vjerovatno osvojiti na kraju sezone.

"Iskreno vam kažem da me to toliko ne interesuje. Uopšte mi nije u glavi. Još uvijek mi je u glavi samo ono što smo doživjeli u Liverpoolu. Nakon svega samo želi osvojiti ovaj trofej", istakao je Messi.

Na kraju je čudesni Argentinac još dodao...

"Moramo se izviniti svim navijačima jer ne igramo u finalu Lige prvaka. Svi znamo koliko trofeji znače ovom klubu, a ove godine smo zaustavljeni od Liverpoola. Moja strast u Barceloni nikad neće nestati. Imao sam određenih problema u reprezentaciji i sada želim da osvojim i sa njom nešto", dodao je argentinski čarobnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi iza sebe ima još jednu zaista čudesnu sezonu. U 49 odigranih utakmica je postigao 50 golova i upisao je 22 asistencije.

Glavni je kandidat za Zlatnu loptu i bit će pravo čudo ako bez nje ove sezone i ostane...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Da sam na njegovom mjestu izvadio bi im cunu i rekao bi im da mi ga popuse
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi