Šta je nova obaveza bh. klubova u narednoj sezoni Premijer lige BiH?

Elmir Pilav potvrdio

Šta je nova obaveza bh. klubova u narednoj sezoni Premijer lige BiH?

Midhat Šljivak

Direktor sektora za sport N/FS BiH Elmir Pilav govorio je o predstojećoj sezoni Premijer lige BiH.

On je istakao da se sistem takmičenja nije promijenio i da nema nekih posebnin novina, izuzev uvođenja mix-zone, što je obaveza klubova.

"Sistem takmičenja nije promijenjen, igrat će se kao i prošle sezone 33 kola. Što se tiče propozicija oni su velikim dijelom ostale iste. Razmišljalo se o broju stranaca, međutim odlučeno je da i ove sezone ostanu četiri stranca", rekao je Pilav, te je dodao:

"Novina je da klubovi imaju obavezu mix-zone, to će biti obaveza od ove sezone. Očekujemo kvalitetno prvenstvo, poduzet ćemo sve da bude regularno i da sve prođe u najboljem redu. Imamo dva nova člana, dva renomirana kluba, Velež i Borac i smatram da će to dati dodatni kvalitet našem takmičenju", dodao je Pilav.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

buba
ETO SUPER...OVE GODINE CE BITI REGULARNO...I RED JE VISE VALA
0 6
Metropoljac
Renomirani klubovi, Velež i Borac trebaju se potruditi da kvalitet ekipa usklade sa svojim renomeom kako bi podigli nivo našeg takmičenja jer imena klubova sama po sebi ne znače ništa
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi