Šta je Ornek rekao Turcima o Anđušiću?
Foto: SportSport.ba

Nepoznanica za tursku javnost

Šta je Ornek rekao Turcima o Anđušiću?

Mladi bh. fudbaler Nemanja Anđušić početkom mjeseca napravio je transfer karijere potpisavši za Trabzonspor.

Nakon sjajnih partija u Mladosti bilo je za očekivati da se Anđušiću smiješi inostrani transfer, u igri je bilo nekoliko klubova, no malo ko se mogao nadati da će sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti jedan od najvećih turskih klubova.

S obzirom da je samo Anđušićevo ime nepoznanica za javnost u Turskoj, tamošnji mediji su mišljenje tražili od sunarodnjaka Adnana Orneka koji ga je imao priliku trenirati u Čeliku.

"Može postati novi Baljić. Trabzonspor je napravio vrlo dobar potez njegovim dovođenjem. Ako se prilagodi turskom fudbalu, Anđušić može praviti čudo, vrlo je talentovan. Imao sam priliku da s njim sarađujem pet mjeseci i znam o čemu govorim", kazao je, između ostalog, Ornek za medije u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Anđušić je s Trabzonsporom potpisao trogodišnji ugovor.

Top Komentari

Meeseeks
Šta ih briga. Neš ti rizika. Transfer od 50 hiljada eura, džabe. Puno se više uloži u razvoj vlastitog mladog igrača. Trenirat će s njima 3 godine, ako budu vidili nešto u njemu ostaće, a ako ne, ćao druže.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi