Šta je Solari nekad napisao u hvalospjevu o Messiju?
Solari je svojevremeo na zanimljiv način uporedio Ronalda i Messija

Madridista obožavatelj Argentinca

Šta je Solari nekad napisao u hvalospjevu o Messiju?

Treneru Reala Santijagu Solariju već su pronašli prvi aferim. Naime novinari u Španiji podsjetitli su se šta je pisao u svojoj kolumni o najboljem igraču Barcelone, Lionelu Messiju.

Solari je svojevremeno pisao za El Pais, napomenuvši kako mu je žao što Messi nije igrač Reala.

"Messijevi golovi djeluju kao potresi, gromovi i uragani, atmosferski su fenomen. Svaki put kada Messi dobije loptu, zemlja se trese, svi ušute, a protivnički treneri spuštaju glave i stavljaju ruke u džepove, baš kao neko ko je vidio munju i nakon nje grom.

Sve zatreperi na nekoliko sekundi i onda se čuje udar. Razlika između Messija i Ronalda je Zlatna lopta. Cristiano je najbolji igrač na svijetu, ali Messi igra drugi sport. Nevjerojatna stvar kod Messija je ta stabilnost koju ima posljednjih četiri ili pet godina, to je nešto neljudsko" napisao je trener Reala 2013., a mora se priznati da je bio vrlo inspirativan.

Još jednom se potom pohvalno izrazio o svom sunarodnjaku, kada je preuzeo B tim Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je obilježio jednu eru, nažalost po nas, u Barceloni. Volio bih da je bio ovdje u Realu", odgovorio je tada Solari na upit da se izrazi o onome što je prethodno napisao.

Kao da je neki veliki grijeh smatrati Messija boljim od Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konj konjski
Pa i jest grijeh
6 13
Mu'min Juventino FKS
Sinko ti si Ronalda opisao i to si opisao ovaj sad zadnji gol empoliju!!!
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi