Šta je stručni konsultant rekao za sporne situacije na Tušnju?
Foto: Screenshot

Zoran Rebac o detalju koji je podigao prašinu

Šta je stručni konsultant rekao za sporne situacije na Tušnju?

Dosta prašine je podigla jedna situacija sa utakmice 14. kola PL BiH između Slobode i Sarajeva (1:1).

Naime, u bordo taboru su smatrali da je sudija Luka Bilbija trebao dosuditi penal za Sarajevo, dok su domaći smatrali da je prethodno morao dosuditi faul u napadu Mersudina Ahmetovića.

Večeras je predsjedavajući Komiteta za suđenje NFSBiH Zoran Rebac, tokom gostovanja u ulozi stručnog konsultanta na BHT-ovoj emisiji posvećenoj Premijer ligi BiH prokomentarisao ovu situaciju.

Rebac je prvo poručio da je arbitar najbolje mogao vidjeti da li je bilo faula u napadu ili ne, a kada je već zaključio da faula Ahmetovića nema da je morao pokazati na bijelu tačku.

"Dalje je sve jasno, igrač Slobode namjerno igra rukom i to je kazneni udarac. U slucaju da je dosudio kazneni udarac, sudija bi morao pokazati i sankciju za igrača zbog namjernog igranja rukom", istakao je Rebac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koji trenutak kasnije je Rebac prokomentarisao i situaciju u kojoj su domaći tražili penal nakon duela fudbalera gostiju Stanojevića i domaćeg igrača Beganovića.

Rebac je smatrao da je sudija ispravno postupio kada nije dosudio penal jer je gostujući igrač prvo ostvario kontakt sa loptom, a tek onda sa Beganovićem.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
sami protiv svih!
24 4
Bulle
Gdje je namjerno igrao rukom??? U duelu je pao po lopti i namjerno kaze igrao rukom??? Ajte molim vas pa ovo 99% sudija ne bi sviralo, i na kraju je imo koptu u nogama..
2 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi