Šta je to Guardiola uradio Mangali?

Pep u svom stilu

Šta je to Guardiola uradio Mangali?

E. Škorić

Manchester City je jučer ostvario pobjedu na Old Traffordu protiv gradskog rivala Uniteda i korak je bliže tituli.

City je slavio na teškom gostovanju, stigao do 11 bodova prednosti i Pep Guardiola je sretan da njegova ekipa 'igra poput Barcelone i dokazuje da se to može i u Engleskoj'.

Guardiolin City je imao 75 posto posjed lopte i to dovoljno govori o njihovoj igri, a katalonski stručnjak je nonstop bio uz aut liniju i konstatno je, kako to obično radi, davao upute igračima šta d rade.

A kada je stoper Mangala krenuo na zagriavanje, Pep mu je skinuo kapu s glave i bacio prema klupi. Padao je snijeg i bilo je hladno, ali Guardioli se ne dopada da njegovi igrači i na zagrijavanju nosaju kapu.

Inače, Mangala je ušao s klupe i "pogurao" je City tako što je pomogao u odbrani da se sačuva 2:1 prednost protiv Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi