Šta je to Klopp napravio Lallani?

Redsi su moćni, Lallana preporođen

Šta je to Klopp napravio Lallani?

Edmir Škorić

Liverpool ove sezone igra sjajno, pa je i dalje jedan od kandidata za titulu.

Redsi s Jurgenom Kloppom djeluju eksplozivno i pravo ih je uživanje gledati. Ljepota u Liverpoolovoj igri je evidentna i njemački stručnjak je glavni krivac što je Anfield sve puniji u posljednje vrijeme.

Klopp je, također, glavni 'krivac' što su pojedini igrači zaigrali puno bolje nego prije. Taj spoj njegovog znjanja, šarma, njegove discipline i filozofije izrastao je u jedan nezaustavljivi Liverpool, u ekipu koja uvijek igra na gol više.

Od Kloppovog atomskog nogometa dosta je profitirao Adam Lallana, koji je danas postigao pogodak za 1:1 u pobjedi nad Stokeom (4:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Statistika kaže da je Lallana prije Kloppa u Liverpoolu odigrao 31 utakmicu, te je postigao pet golova uz tri asistencije. Sada, kada je tu Klopp, Lallana je u 42 utakmice postigao čak 11 golova uz 12 asistencija.

U moru sjajnih igrača Liverpoola, Lallana je motor-pokretač i razlog zbog kojeg bi Redse trebalo držati visoko na listi kandidata za naslov engleskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti