Šta nam govori statistika sa meča Celtic - FK Sarajevo?

Celtic bio mnogo uspješniji

Šta nam govori statistika sa meča Celtic - FK Sarajevo?

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva oprostili su se od Lige prvaka.

Škotski velikan Celtic je nakon pobjede na Koševu od 3:1, sinoć ponovo slavio pobjedu (2:1) i očekivano je ostvario plasman u narednu fazu takmičenja.

Statisika sa jučerašnjeg meča jasno pokazuje dominaciju škotskog velikana u apsolutno svim segmentima igre.

Tako je sinoć Celtic imao čak 19 pokušaja prema golu od čega je 10 išlo prema Vladanu Kovačeviću, a dvije lopte su završile iza leđa golmana Sarajeva.

Sa druge strane Bordo tim je imao pet pokušaja, jedan je išao u okvir gola i taj jedan pokušaj je bio dovoljan da se postigne pogodak.

Posjed lopte je također bio uvjerljivo na strani domaćina. Imali su čak 68 posto loptu u svom posjedu i to je u ostalim statističkim dijelovima sasvim jasno.

Celtic je imao 709 pokušaja dodavanja u ovom meču. Njih 634 su bila uspješna (89%), dok je Sarajevo imali 76 posto uspješnosti, a od 308 pasova, 234 su bili uspješni.

Svakako je veoma interesantno to da je najbolji dodavač u ekipi Sarajeva bio golmana Vladan Kovačević koji je kompletirao 33 od 36 dodavanja, dok je iza njega Mirko Oremuš sa 31 pasom u 37 pokušaja.

Statistika dobivenih duela je poprilično izjednačena sa obje strane. 154 duela su bila ukupno, Celtic je za nijansu bio bolji i dobio je 84 u odnosu na 70 dobijenih od strane tima sa Koševa.

Iako važe za ekipu koja ima odličnu skok igru, Celtic je u zračnim duelima imao samo jednu više loptu osvojenu i dobili su 10 od 19 duela. Na zemlji su osvojili 74 duela u odnosu na 61 Sarajeva.

Celtic je imao mnogo viže driblinga. Pokušali su ih 54, a 34 su bili uspješni, dok je sa druge strane Sarajevo izvelo samo devet uspješnih driblinga od 25 pokušaja.

Mnogo više pokušaja startova je imao bh. prvak. Napravili su ih 23 uspješna u 57 pokušaja, a Celtic je imao 19 uspješnih od 28 pokušaja.

Više izgubljenih lopti imao je naš tim. Čak 80 puta su predali loptu rivalu, čak 23 na svojoj polovici. 61 loptu je Sarajevo oduzelo, ode čega pet na protivničkoj polovoci.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic je sa druge strane osvojio loptu 66 puta, a izgubili su č69 lopti, ali samo pet na svom dijelu terena.

Ukupna statistika govori da je po indeksu korisnosti Benjamin Tatar bio najbolji kod Sarajeva. Naravno, tu 'nagradu' mu je donio postignuti pogodak, a iza njega su Amar Rahmanović i Vladan Kovačević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Statistika laze!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi