Šta ovo znači za Garetha Balea?
(Foto: EPA) Vinicius Jr. je ove sezone direktno učestvovao u osam golova Reala u Kupu Kralja - dva gola i šest asistencija

U Madridu vjeruju u Viniciusa

Šta ovo znači za Garetha Balea?

Ako je neko jedva dočekao odlazak Cristiana Ronalda u Juventus, onda je to Gareth Bale. Velšaninu se tako konačno otvorio prostor da, nakon silnih transfer špekulacija, postane glavna uzdanica Real Madrida.

Međutim, u međuvremenu mu se desio Vinicius Junior.

Brazilski tinejdžer ozbiljno prijeti da u skorijoj budućnosti zauzme Baleovo mjesto u ekipi - kako mjesto tako i status prve zvijezde.

Gareth Bale je i dalje najskuplje pojačanje Real Madrida u historiji, a iako je dao "more" važnih golova nešto jednostavno nedostaje da Velšanin postane figura koja "vedri i oblači" na Santiago Bernabeu.

A iako bi bilo logično da se stvari, nakon Ronaldvog odlaska, vrte oko Balea, one se sve više vrte oko mladog Viniciusa, 18-godišnjaka kojeg je Real Madrid pronašao u Brazilu.

Čak se špekuliše i da se Lopetegui "zakačio" sa čelnicima kluba jer nije davao dovoljno šansi novoj mladoj zvijezdi Kraljeva.

Solari sa druge strane, poput čelnika Reala, vjeruje u Viniciusa i ne libi se staviti mladog Brazilca u prvu postavu i u važnim susretima.

Tako se Vinicius našao u prvoj postavi i za večerašnji polufinalni duel Kupa Kralja protiv najvećeg rivala, Barcelone, dok je Gareth Bale početak meča na Nou Campu dočekao na klupi za rezervne igrače.

Vinicius je vjerovatno i zaslužio mjesto u startnoj postavi s obzirom da je u Kupu Kralja ove sezone direktno učestvovao u osam golova Reala. Ipak, Garethu Baleu ne može biti svejedno. Podsjetimo, Velšanin je večeras u 64. minuti zamijenio upravo Viniciusa.

Energija

Mladi Brazilac je večeras napravio nekoliko užasnih odluka. Tako je u kontri koja je morala rezultirati drugim golom Madriđana propustio priliku uposliti saigrača, te se, sebično, odlučio na šut.

Ipak, može mu se oprostiti - ipak mu je tek 18 godina. Ono što je puno važnije jeste energija koju Vinicius donosi ove sezone često uspavanim Kraljevima.

Tako su Kraljevi večeras sjajno ušli u večerašnji duel i poveli u šestoj minuti preko Lucasa (Vinicus je učestvovao u ovom golu pošto je on dodao loptu do asistenta - Benzeme). Kraljevi su igrali s ogromnom energijom, a stiče se dojam da ih je "povukao" upravo Vinicius.

Brazilac jednostavno ima ogromnu žeđ za uspjehom, a večeras je u prvom poluvremenu, osim što je probijao po boku (prije nego što je "izogrio"), imao četiri pokušaja ka protivničkom golu - više od svih fudbalera Barcelone zajedno.

Sa druge strane, Bale se ne može pohvaliti posebno energičnim pristupom u većini utakmica. Zbog toga mu i nedostaje ono nešto čime bi povukao ostatak ekipe, poput vođe koji bi trebao biti.

Jedno je sigurno, nastavi li Vinicius sa ovoliko želje izgarati u svakoj prilici koja mu se da i nastavi li napredovati, Bale se može ozbiljno prepasti za svoj status na Bernabeu. Da ne pominjemo konstante probleme Velšanina sa povredama...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Mali zvjer. 18 godina, 5 mjeseci tek u Evropi, u glavi nije sazrio al jbg 18 god ima tek. Kada neke stvari poslozi buducnost Reala rijesena za narednih 15 godina
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi