Šta pokazuje statistika meča FK Sarajevo - BATE Borisov?

Gdje je Bordo tim izgubio utakmicu?

Šta pokazuje statistika meča FK Sarajevo - BATE Borisov?

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva poraženi su jučer na Bilinom polju od BATE Borisova s 1:2 u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige.

Bjeloruski prvak je na iskustvo dobio ovaj meč i nalaze se na korak od plasmana dalje, iako naravno još ništa nije gotovo dok sudija u revanšu ne odsvira kraj.

Statistika sa sinoćnjeg meča govori da se igrala poprilično izjednačena utakmica, iako je Bordo tim imao nešto više od igre u drugom poluvremenu.

Tako je bh. prvak imao 13 šuteva prema golu, samo jedan je išao u okvir i to onaj iz kojeg je Haris Handžić postigao gol za 1:2. Preskromna statistika za napraviti bolji rezultat.

Jedan šut više imaju je bjeloruski tim. Međutim, bili su mnogo precizniji i šest ih je išlo u okvir gola, a dva puta su se gosti radovali.

Sarajevo je imalo više dodavanja. Ukupno ih je bilo 506, a od toga su 433 bila ispravna, dok je BATE kompletirao 359 dodavanja od 441 pokušaja.

Više duela je dobio bjeloruski prvak. Ukupno ih je bilo 171, BATE je dobio 93, Sarajevo 78, a većinu su duela gosti dobili 'na zemlji', gdje je omjer u njihovu korist 48-66.

Sarajevo je imao više različitosti u napadu. Tako je Bordo tim 28 napada izveo po lijevoj strani, jedan manje po desnoj i 25 kroz sredinu terena.

Protivnik je mnogo više napadao lijevu stranu terena. Tu su imali 35 napada, a oba gola s došla nakon napada po toj strani. Sa desne su imali 26 pokušaja i kroz sredinu 22.

Najkorisniji igrač Sarajeva po InStatu je Anel Hebibović sa 284 indeksna poena, a on je ujedno bio i najbolji u oba tima.

Baga i Moukam su sa druge strane imali indeks od 174, odnosno 272, dok je kod Sarajeva još Handžić imao 262, a mladi Mustafić 234.

Interesantno je svakako da je Anel Hebibović imao i najviše duela sa protivnicima, a odnio je pobjedu u 12 od 22 duela. Izgubio je sedam lopti, a osvojio šest.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Najviše lopti, po 13, izgubili su Benjamin Tatar i Kenan Handžić, a najviše osvojenih stoperi Besim Šerbečić i Darko Lazić, 14 odnosno 13.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Dobro je ovo, sansi jos ima, BATE je jak protivnik, daleko jaci od Malmea, nismo bunker igrali ko ovi iz mostara, sto je bruka, srece tamo i sve je moguce, ako hocemo napravit iskorak moramo pocet izbacivat ove jako ozbiljne ekipe, Atromitos kad smo izbacili bio je ko BATE sad, da smo u punom sastavu mi bi ovo sigurno prosli
27 0
faraon14
dragi moji novinari kenan handžić u sarajevu ne igra vec dugo godina bilo bi lijepo da ispravite grešku
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi