Kakva kazna očekuje FK Sarajevo?

Prekid meč će sigurno koštati bh. predstavnika

Kakva kazna očekuje FK Sarajevo?

S. Mlaćo

Sarajevo je sinoć poraženo u prvom meču trećeg pretkola Evropske lige.

Bjeloruski BATE je slavio 2:1 i sada ima sve u svojim rukama, mada je naš predstavnik pokazao da se može ravnopravno nositi.

Sarajevo je imalo veliku podršku navijača koji su stigli u Zenicu, no mrlju na ovaj meč bacio je prekid u 77. minuti. Naime, nakon što je par baklju ubačeno u teren, sudija Boucaut je odlučio da prekine utakmicu te je igrače oba tima odveo u tunel stadiona Bilino polje.

Srećom, brzo su se vratili u susret je nastavljen, no jasno je da FK Sarajevo očekuje visoka kazna.

U klubu sa Koševa će sigurno strepiti sve do konačne odluke organa UEFA-e, a već je sigurna novčana kazna.

Iz izvora bliskih NSBiH koji ima iskustva po ovom pitanju saznajemo da FK Sarajevo očekuje žestoka novčana kazna, tačnije u iznosu većem od 50.000 švicarskih franaka ili manja novčana kazna, uz zatvorenu tribinu ili stadion na narednoj domaćoj evropskoj utakmici.

"Problem je što je utakmica prekinuta. To FK Sarajevo nikako ne idu u prilog", istakli su nam naši izvori.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš meč između FK Sarajevo i BATE Borisova igra se narednog četvrtka u Bjelorusiji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Uzmite za primjer FK Slobodu i njene navijace koji zrace pozitivnom energijom, u zadnjih 5 god nisu napravili ni jedan ruzan gest, osim mozda one poruke koja je bila upucena za Osima, to su pravi navijaci koji vole i postuju svoj klub.
0 12
Mungos
Kurde zla=stoka najgore vrste!
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti