Šta restart sezone donosi za Krunića i Begovića?

Pioli će biti na mukama bez Ibrahimovića

Šta restart sezone donosi za Krunića i Begovića?

Italijanski mediji počeli su se baviti mogućim opcijama za Milan nakon informacije da se povrijedio Zlatan Ibrahimović. 

Popularni Ibra gotovo sigurno propušta susret polufinala Kupa Italije protiv Juventusa koji je na rasporedu 13. juna, a nakon toga i moguće finale 17. juna.

Na terenu ga ponovo treba očekivati kada se vrati Seria A, a do tada će trener Stefano Pioli morati smisliti šta i kako bez njega jer je od dolaska u januaru bio nezamjenjiv u napadu.

Sky Sport Italija prenosi kako Rossoneri imaju dvije moguće formacije kada se sezona nastavi, a sve će na kraju ovisiti od toga gdje će Pioli staviti Antu Rebića. Prema mišljenju pomenutog izvora, Rebić bi mogao zaigrati i na krilu i u vrhu napada.

U slučaju da zaigra na krilu, onda će mjesto u napadu dobiti Rafael Leao, a iz tima ispasti Lucas Paqueta. U suprotnom slučaju, ako bi Rebić bio sam u napadu, onda bi Paqueta dobio mjesto u veznoj lini, a Leao bi ostao na klupi. Kod Piolija postoji i dilema na poziciji desnog beka između Calabrije i Contija.

Ono što nas iz Bosne i Hercegovine svakako najviše zanima su statusi Asmira Begovića i Radeta Krunića. Prema ovom predviđanju ni za jednog od njih dvojice neće biti mjesta u startnoj postavi kada se sezona nastavi, ali svakako se, posebno Krunić može nadati prilici s klupe. Pioli je tokom zime nebrojano puta pokazao da mu vjeruje i često ga je koristio od prve minute. Povreda je malo usporila našeg fudbalera, ali nadamo se kako će se ponovo izboriti za minutažu u jednom od najvećih svjetskih klubova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj spomenimo da sedmostrukom šampionu Evrope baš i nije išlo idealno prije suspenzije sezone jer je bio tek sedmi na tabeli sa samo jednom pobjedom u posljednjih pet susreta.

Rossoneri prvi susret prilikom restarta Serije A igraju 22. juna u gostima kod Leccea.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi