Šta se dešava? Navijači Wolverhamptona kupuju ulaznice, a ne idu na utakmice

Imaju dobar razlog

Šta se dešava? Navijači Wolverhamptona kupuju ulaznice, a ne idu na utakmice

E. Čaušević

Wolverhampton se uspio vratiti u engleski Premiership, a ovog ljeta klub je doveo nekoliko zvučnih pojačanja. Euforija na početku sezone je nezapamćena što se tiče Wolverhamptona, a navijači su šokirali englesku javnost "taktikom" da dođu lakše do ulaznica.

Naime, pred Wolvesima je uskoro utakmica Carabao Kupa protiv Shefield Wednesdayja koju će ovaj tim igrati u gostima, a mnogi su pomislili da će navijači ovog kluba napraviti invaziju i ispuniti tribine. Ipak, Wolverhampton neće imati podršku koja se očekuje iako su njihovi navijači kupili veliki broj ulaznica.

Mnogi su se potom zapitali zbog čega su to uradili, ali objašnjenje je veoma jednostavno. Naime, navijači koji budu bodrili klub u gostima, odnosno imali ulaznice s gostujućih utakmica dobijaju bodove i imaju prednost kada je u pitanju kupovina ulaznica za domaće utakmice.

Znajući da je provjera kada se kupuju ulaznice koje njihov tim igraju u gostima znatno manja oni su odlučili na taj način da se osiguraju za ulaznice na svom stadionu. Ipak, u korist im ne ide činjenica da je njihov lukavi plan otkriven, te su mnogi sigurni da će sada Wolverhampton promijeniti pravila kada je u pitanju kupovina ulaznica za mečeve ove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Bocko
hahahahahahahahahahahahahahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi