Šta se dešava sa Plavcima? Očajni Chelsea doživio katastrofu u Watfordu
Da u 82. minuti Hazard nije imao svoj trenutak magije, Plavci ne bi postigli gol da se igralo do četvrtka.

Drugi poraz u nekoliko dana

Šta se dešava sa Plavcima? Očajni Chelsea doživio katastrofu u Watfordu

Još uvijek aktuelni prvak Engleske Chelsea večeras je doživio drugi uzastopni poraz u Premier ligi. Nakon Bournemoutha, koji je prošle sedmice slavio na Stamford Bridgeu sa šokantnih 3:0, bolji od Chelseaja bio je i Watford koji je trijumfovao sa još šokantnijih 4:1.

Od prve do posljednje minute Chelsea je bio bezopasan i bezidejan, a da u 82. minuti Hazard nije imao svoj trenutak magije, Plavci ne bi postigli gol da se igralo do četvrtka.

Watford je od starta utakmice nametnuo svoj stil igre protiv neprepoznatljivog Chelseaja i šanse pred golom Courtoisa su se redale kao na traci. Veliki problemi su za Chelsea počeli u 30. minuti, kada je Bakayoko zbog drugog žutog kartona za pet minuta morao izaći iz igre.

Plavci su ostali sa desetoricom a 13 minuta kasnije su bili i u zaostatku. Dosuđen je penal za Watford, a Deeney je zabio za zasluženih 1:0.

Iako je i u drugom poluvremenu bilo dosta šansi, pretežno za domaći tim, golova nije bilo sve do 82. minute kada je Eden Hazard majstorski, praktično ni iz čega pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Taman što su se navijači Chelseaja ponadali da bi mogli izbjeći poraz, uslijedila je katastrofa. Dvije minute kasnije, Janmaat i Pereyra su izigrali odbranu Chelseaja i Holanđanin je pogodioza 2:1, da bi potom u 88. minuti Deulofeu lijepo pogodio za 3:1.

U prvoj minuti sudijske nadoknade, u strijelce se upisao i Pereyra koji je četvrti put savladao Courtoisa za konačnih 4:1.

Ovaj poraz Chelseaja je definitivno znak da na Stamford Bridgeu mnoge stvari ne štimaju, a ne bi bilo preveliko čudo ako bi Antonio Conte uskoro dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea ostaje na 50 bodova i na četvrtom mjestu tabele, dok Watford ima 30 i zauzima solidno 11. mjesto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi