Šta se desi kada grupa Tunižana sretne Izraelca u Moskvi?

Zbog Palestine

Šta se desi kada grupa Tunižana sretne Izraelca u Moskvi?

Edmir Škorić

Jedan izraelski navijač bio je izložen prijetnjama, uznemiravanju i nasilju u Moskvi. Čovjek koji je nosio izraelsku zastavu na ramenima šetao se Crvenom trgom, a onda mu je grupa muškaraca počela dobacivati: "Palestina" i "Izrael kur*a".

Izraelac je odmah krenuo da se udaljhava od tog mjesta, kako bi izbjegao eventualni sukob, ali su mu dobacivali "Palestina", nastavili su ga vrijeđati, a navodi se da je riječ bila o grupi navijača reprezentacije Tunisa.

U odvojenom incidentu, jedan je mahao izraelskom zastavom tokom utakmice Portugala i Maroka, ali je umalo dobio batine i pretrpio je razne uvrede na račun svoje države, mada se kasnije u medijima pojavila i priča kako je frka nastala zbog dresa kojeg je Mehdi Benatia bacio u blizini izraelskih navijača.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se u 11 gradova i milioni navijača iz cijelog svijeta doputovali su u Rusiju, a tu je i veliki broj Izraelaca. Izrael nije učesnik na Mundijalu, ali pojedini izraelski navijači došli su da gledaju utakmice Mundijala, no suočavaju se s raznim problemima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jedna Facebook grupa objavila je čak video-snimak imcidenta na Crvenom tragu s nazivom "Kada Tunižani love Izraelce u Moskvi i pjevaju Palestini".

Top Komentari

Adi Lik
Palestina...
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi